chilla valborghypen

Idag är det sista april. Valborg. Jag ska åka buss och tvätta kläder och gå jättelångt. Förra valborg städade jag halva dagen. I Uppsala är det värsta hypen. Lite för mycket faktiskt. Jag ska i alla fall återförenas med mina underbara teamkompisar. Plus att jag ska träffa Sten! Och jag kan skriva hela bussresan. Och vara kreativ. Nu ska jag äta. Jag har noll aptit.

Imorgon är det första maj. Slå dig fri, flyg din väg

Easy living


Idag har jag köpt kaffe på second hand. Det var en jättefin burk.

självständig frihet

Jag har bussresvecka med Rutis i Huskvarna/Jönköping. Det är nice. Jag gillar att åka buss. Ibland känner jag att jag verkligen inte vill stiga av bussen. Jag vill bara sitta kvar och tänka och andas och känna livet rulla. Det är en speciell stämning på bussar, särskilt stadsbussar. Man kan stå och babbla på busshållplatsen, men när man kommer in på en proppfull buss med en galen mix av människor som alla sitter eller står med slöa ansiktsuttryck och tomma, trötta ögon (fokus är långt borta) så blir man som dem. Man glömmer bort sin/sina resekompanjoner ibland till och med. Man stirrar bara. eh-heh

catch it - what? Det är långt långt borta. Det är nu jag skrattar, snurrar runt runt, byter riktning vill vill. Jag vill springa, hoppa, leka med ögonmåtten, väga upp idéerna i en tankevåg och köpa nya lackleggings. Jag drömmer, flyr, flyger bort bort från det som redan är avlägset (men som fastar som gruskorn i spåren på skosularna - som man känner, det blir knas när man går, obalans). Frihet. Jag gillar mitt liv. Jag klarar mig bra själv. Jag är självständig. Det är bra. Det vet jag. Bland annat. Men det är mycket jag inte vet som jag önskar jag visste. Kunskap och vishet är fint. Och mycket bra.


worth it, it is







If it's worth having it's worth fighting for

Ensam i Malmö - PALLA

Jag tycker inte om att vara ensam. Jag blir alldeles konstig av att vara ensam länge. Jag skulle aldrig kunna leva ensam. Självklara saker känns jobbiga. Jag borde rycka upp mig och ta tag i min dag. (Kväll). Jag är lite besviken. Mest på mig själv. Bara på mig själv faktiskt. Jag har inte lust att humörpendla upp och ner jämt. Jag saknar balans och låtsas att jag tar allt med en klackspark. Ingen big deal! (Skojar du eller?). Idag har jag ätit popcorn. Jag har ingen aptit. Det är tråkigt. Kanske vill ha äpple, men då måste jag gå och handla. Och jag behöver egentligen handla. Just do it!

Jag tänker Oscarsgala

Oscarsgala tänker jag. Långklänning blir det när jag googlar. Det finns ingen långklänning i min garderob. Jag funderar kreativt på en lämplig outfit. Jag har långt ifrån landat. Men det kommer lätt bli en störtskön avslutning på teamåret!

MEDIA hallå!

Jag ska teama på mediaavdelningen nästa år och bo i Uppsala. Det känns sjukt bra och jag är riktigt pepp! Det är kallt utomhus fast det är vår. Jag har tre nya jackor - vilken bonus! Jag reser med johanna B den här veckan. Sjukt nice! Har haft det riktigt bra. Second hand är vår vän. Min vän. O-oh. Nu ska jag sova. Känner mig väldigt trött. Är pepp inför imorgon. Då ska jag göra minst en spännande sak - hoppas det händer något bara.
 

Jag önskar mig en jordglob och en iphone och en systemkamera och ett frisörbesök och en ny dator (lite) och att jag hade råd att lämna in mina trasiga skor till skomakaren och ett körkort. Till exempel. Godnatt.

I want to go home!

Why don't you leave me alone. I feel so home sick, I want to go home.

Mamma och Vicki kastade ut livbojen, hämtade mig och beordrade en helchill dag. Sallad på stan, promenad hem till Vicki i solen. Jordgubbar, chokladglass och kaffe. Sommarkänsla. Och jag slutade vara ledsen. Jag tänkte att det kunde vara bra att vara i Uppsala också, även fast jag längtat galet mycket efter Malmö. Jag satsade allt, slog världsrekord, men blev diskad. Ingen sa att jag skulle hoppa i tid. Det tog lite tid att ställa om och landa på det vanliga optimistläget. Men nu känns det bra igen. Och dessutom har jag bestämt framtidsplanen. Hoppas allt blir som jag önskar. (Nu ska jag äta mer jordgubbar)

Heja livet!



wow-ow chilla!

Jag vill inte veta mer. Jag vill hålla för öronen. Jag vill inte att någon ska säga vad jag ska göra, vad jag bör göra. Jag vill inte fatta några viktiga beslut. Jag vill göra precis det jag känner för, (och det jag borde). Jag vill inte tänka och planera. Jag vill inte ha höga krav och massa press. Kan folk bara chilla på livet och låta mig glida på vågen. Det är lugnt, jag fixar framtiden. Sluta hetsa bara. Wow-ow. (Skakis för att tryggheten inte går i koppel, eller va? Det kanske är den jag är rädd för. Hej jag heter Cattis Tryggis. NOT)


Kika på framtiden. Varva ner. Stress och ångest borde skjutas

knepet att snurra planen

Snurr snurr - planerna är som fiskpinnar man vänder flera gånger för att se till att de är ordentligt stekta på båda sidorna. Man anar inte skillnaden på vad man vill och vad man ska. Man vill springa och hoppa. Man vill stanna och skrika. Man har ingen kontroll och man vill inte heller att någon annan ska catcha en. Man vet att man måste hänga med i svängarna själv först och främst. Som om man blundar och hoppas att någon annan styr. Den fria viljan är en gåva - knepig men värd.

Jag är hemma på besök och mina dagar är superplanerade och Macke tycker jag skulle kunna bli mötesbokare. Effektivitet stavas mitt segerknep. Stress min bieffekt. Jag har köpt medicin idag. För knappt 200 spänn. Sämst. Men vad investerar man inte i hälsan va? Nu ska jag somna, för imorgon satsar jag igen. Socialiseringssatsar! (det är jag bra på)


RSS 2.0