Ekologiskt!


Jag är hemma hos mamma och pappa och micrar godaste ostkakan. Det är gott med hallonsylt och grädde och lite laktosfri glass som finns sparad i frysen (tack bella och ettan) till. Dessutom har jag köpt (fått - sponsrats från ica!) en papperspåse full av ekologisk mat till projektarbetet. Jag ser ut som en hippi i håret och jag har samma topp som jag hade igår kväll (hellre sovmorgon än fräschaste kläderna). Och jag kan väl säga såhär: Idag har jag till exempel åkt buss och återvunnit en hel påse konserveringsburkar. Min hjärna säger EKO - EKO - EKOLOGISKT - T - T, men jag själv tänker mest på att jag har nackspärr och att min axel hoppar ur led.

take a walk

Om jag blir känd ska jag ha lösögonfransar, bli grym på att gå i stilettklackar och öva in ett bättre kameraleende - det är bra om man inte är så fotogenisk. Fast jag vet inte riktigt varför jag skulle bli känd. Det verkar inte särskilt glamoröst bakom fernissan av perfektion, aha. Jag tror Michael Jackson är olycklig.


come on. walk with me.

Singing through my days

Mary did you know that your baby boy would one day walk on water?
Mary did you know that your baby boy will save our sons and daughters?
Did you know that you baby boy come to make you new?
The child that you delivered will soon deliver you

PS. Jag köpte kavajen idag. Den var på halva priset! DS.

Go home

Jag äter m&m och kollar billiga resor. Ska sova snart eftersom mellandagsrean börjar imorgon och jag ska ner på stan för att försöka fynda (har äntligen hittat en kavaj som passar - hoppas på att den ska reas ut imorn). Och det är dags att fatta ett viktigt beslut snart. Go go go go go go go go go go home.

God jul!


Underskott på tålamod

Där tog mitt tålamod slut. chup. Alla mina tre räkningar från Tele2 har varit felaktiga. Nu är jag lack på riktigt. De lovade att messa den rätta avgiften för förra räkningen inom två veckor och när jag ringer kundtjänst ber de mig ringa senare. klick. Dessutom har jag ätit en hel choklad och lussebulle (som innehåller ägg), vilket innebär att jag håller på att spy (får suruppstötningar hela tiden) - min mage har blivit extremt känslig. Förut gick det bara rätt igenom, nu kommer det nästan upp direkt. Äckligt - som om ni vill veta. Jag mår fruktansvärt illa i alla fall. Var glad om du inte gör det. Men jag har köpt julklappar idag, och nu har jag bara mamma, pappa, syster 1 och bror 2 kvar! Vi kör på det imorn! Jag älskar julen - förutom att man äter mat man inte tål, bara för att det är gott och socialt (jag älskar lussebullar - varför innehåller alla ägg?)

JAG KANSKE SKA TILL LONDON! LALALALA (hoppas hoppas hoppas - yeah sure)

I wish I could write a good book


Easy for you to say, uh. Look what you've done to my song. Even if I close my eyes I hear your call. But it doesn't matter - I won't answer anyway. I wish I could write a good book (to live in for a while).

Bild från min favoritblog: Jak&Jil

Ge mig snö!

Då har vi tänt fyra ljus och det är tre dagar kvar till julafton. Världen gulligaste lillasyster sov över hos mig till idag. Igår julpysslade vi in på natten (jag var som vanligt superpigg - låg och läste till kl 5) Såklart väckte hon mig vid tio! Nu var det länge sedan de drog hem; hon och hennes julkalender som hon köpte idag (ungen öppnade 21 luckor på en dag - smart). Jag tror jag ska slå in lite julklappar nu minsann! Och egentligen borde jag fixa mat - hur omständigt kan det vara att värma tacos? Fast jag vill göra guacamole också, för jag har köpt avocado. Det går bra med planeringen (fast jag har knappt städat - palla)

GE MIG MER SNÖ!

kvartett-planen (på g)


Jag har fått en ny idé. Som vanligt. Imorgon när jag har städat och köpt julklappar ska jag skriva en dubbelplan (eller trippelplan). Jag är bäst på att planera. (jag tror jag ska skriva fyra planeringar nu när jag tänker efter). Släkt-julmiddag var mys med massor av sång och skratt. Snyggt (se ovan). Det är snyggt. Ja det var det jag tänkte.

Mitt sista riktiga jullov!

Från och med nu har jag jullov. Därför chillar jag hemma och käkar korv (och choklad). Inga fler inlämningsuppgifter (om man är närsynt) och skolavslutning var mys. Mamma kom förbi för en stund sedan med laktosfri keso och min post. Jag älskar min mamma, Jag älskar min familj och om sex dagar är det julafton. Därför ska jag och Bella shoppa julklappar imorgon, jag och macke på lördag, och jag och ettan och lina och vicki med säkert någon gång snart. Sen är det släktjulmiddag imorgon också. Jag skulle vilja ha en svart kavaj då, men det finns ingen som passar - varför gör de ingen i min storlek? Det finns i alla fall röda paljettjulgranskulor på Indiska - jag köpte några idag, men jag vet inte vart jag ska ha dem. Jag hade i alla fall 20% rabatt. Det var mest därför. (fast de är jättefina - jag har bara ingen julgran).

Juste. Jag kikade förbi jobbet idag (inte det nya) och vips satt jag på en stol och utbildades till pocketboksförsäljare. Det var inte min plan - att vara så snabb. Dan före dan före dopparedan ska jag jobba. Bra, för egentligen pallade jag inte. Snart ska jag göra ett nytt söka-jobb-försök. Jag ger visst aldrig upp. Hade jag varit författare skulle man kunna säga att jag skulle jobba hela lovet, men det är jag inte - jag ska bara skriva alltså. Jag har förresten kommit på det finaste tjejnamnet någonsin! Men det är hemligt (ifall jag får en dotter någongång ska hon få heta det). Otur.

Jag hör julkalendern

Jag har precis kommit hem och sitter och käkar chicken kebab medan mina grannar kollar julkalendern (de har jättehögt ljud). Jag ska nog skriva min bubbla. Jag borde i alla fall det, eftersom jag bara börjat och hela ska in klockan halv tre imorgon. Skönt att jag är så extremt stresstålig att jag inte bryr mig - på sätt och vis. Vi delade ut biblar idag (fint inslagna i presentpapper) och pepparkakor med budskap (vi bakade sju paket! - ett åt vi). Och nu börjar grannarna spela piano samtidigt som de pratar jättemycket och kollar på nyheterna (kanske). Vilken dålig isolering. Det är helt tyst här också, för Vicki är i Norge.


PS. Ja jag har försökt att undvika att skriva om mitt chokladberoende. Igår åt jag nästan en hel 70% och idag har jag ätit en halv 57%. Jag ska gå och ta lite till. Vem bryr sig. Det är gott i alla fall. DS.


Black is nice


Jag älskar kläderna. Jag hittade dem på Linns blogg. Jag blir superinspirerad och längtar efter mindre kläder och bruna ben. Kan inte allt bara vara klart snart för jag pallar inte mer! Jag vill inte jobba. YES! Jag behöver inte jobba YES YES! Och jag vill inte gå i skolan. Ge mig bara jullov nu så får jag gå på stan och köpa julklappar och mysa. Lätt! (nu spelar det ingen roll för allt blev helt plötsligt så mycket lättare lalala)

Super(wo)man!

I'm a superwoman! Right?


(and you kan be my superman if you want to). Och vi kan glittra av paljetter i skenet från adventsljusstaken - det blir bra. För det kan bli sådär roligt otippat. Jag tycker det är kul. Jag borde ha en plan (jag glömde den någonstans - kanske ska göra en budget i alla fall). Tipp tapp julklappar dags att köpa kanske. Vi gillar jullov, fast alla har inte. Det är därför vi går i skola pippipipip!

(Nationella spelar ingen roll - jag klarar mig alltid ändå. Och man måste inte vara bäst på allt jämt). Usch jag får suruppstötningar som smakar tacoskal.

Lucia har redan börjat

Jag är trött. Jag är jättejättetrött. Jag har sjungit hela dagen. Jag steg upp vid fyra imorse och fyllde min dag med tolv timmars lussande (Uppsalas lucia). Jag trodde jag skulle slockna under sista luciatåget. Nu har jag käkat lite vegetarisk tacos och ätit pepparkaksdeg som blev lite kvar från julbaket igår med kristna skolgruppen. Jag åt säkert ett helt paket bara igår! (och nej jag är inte sugen på pepparkaksdeg längre - jag kan bara inte komma på vad jag annars skulle äta). Sjukt roligt med lucia är det i alla fall! Fast jag höll på att börja grina på ett av ålderdomshemmen. Det var något sorgligt i luften. Knas. Men jag kommer nog aldrig palla ett sådant här stort luciatåg igen - man är alldeles färdig. Slottet var coolast förresten, att sjunga i alltså (jag kanske ska ta och bli landshövding).

Jag hoppas det går igenom. Imorgon blir bra, va?

160 cm - lätt som en pannkaka


Jag kan visst bli flygvärdinna. Man behöver vara 160 centimeter lång bara. Lätt som en plätt tänkte jag (jag kanske är, nästan i alla fall, 165 cm). Inga problem. Förutom att man måste vara 21 år också. Dumt, för jag hade helst velat vara flygvärdinna nu till hösten ett par år, och utbilda mig vid sidan om eller något. Bara att det kostar typ 18 000. Något annat som är dumt är att 1200 kr är puts väck. Jag måste leta.

Det var jättegod mat idag - jag fick pannkakor utan ägg. Och för första gången på länge kunde jag käka det utan att få ont i magen. Dessutom var det mattanten som alltid ger supermycket av specialkosten som gav mat till mig (istället för hon som tror att jag äter minilite mat bara för att jag är liten och smal). Jag tror jag har löst gåtan. (Cattis minus ägg och mjölK)

Lite motgångar va

Aldrig någonsin mer ett nationellt prov i matte. Det gick inte så bra. Dumt, det kändes bra igår. Ganska bra i alla fall. Och jag tycker det är roligt. Jag gillar matte, bara jag sätter mig ner och räknar. Problemet ligger väl lite i att jag inte gör det förstås. Men jag menar, en motgång mer eller mindre spelar väl ingen roll? Jag blir starkare. Jag vet att jag kan. Och idag har jag lucia-rep på Fyrishov. Bra att man får middag, sånt har vi inte i överskott. Palla att jag är blek som lucia-linnet (nästan) och att jag inte kan sångerna än. Nej dåså. Hoppsan, föreningsmöte nu! Måste springa.

Vi håller tummarna i alla fall. Om inte annat blir det kul. Va va!


Chock, ja

 
Jag var på jobbintervju idag för ett annat telemarketingföretag. Jag fick det på plats. Det var skönt. Nu får jag byta miljö ett tag (det hjälper va?). Då behöver jag inte tänka mer på det. Det är faktiskt lite man verkligen behöver göra. Men mycket man borde - right? Som räkna matte nu till exempel. Och spara pengar istället för att köpa en fin kavaj och choklad, som vanligt. Okej om det varit som tröst för nationella provresultatet, men det var det inte. Jag var så chockad att jag skrattade. Jag är vinnare ändå. (vem bryr sig - jag vet att jag är bra bäst)

(Och tack julia för att du ska till Sthlm!)

Running through my mind

Vi kan låtsas nu i efterhand att jag hade nackspärr, eller att jag fick det sådär plötsligt oväntat. Det är lättare att inbilla sig något när man blundar och stänger av tankarna två sekunder, fast det spelar ändå ingen roll om man är arg och powerwalkar i en halvtimme, köper allt gott godis statoil har (i princip bara choklad alltså - jag vet inte det är med mig nu för tiden) och ett par modetidningar. Man fick liksom ändå nackspärr - är du med? Men det spelar visst roll. Det är väl det som är grejen. Helst av allt skriver jag. Jag tror jag ska skriva hela jullovet. Skriva skriva skriva som när allt bara släpper-er-er-er. Och vi ska laga mat också - juste!

Det är bara jag som blir rastlös och irriterad och önskar jag kunde köra ett intensivpass eller springa värsta superloppet - jag lovar jag skulle vunnit jag hade galet mycket energi. Ni fattar kanske inte. Inte jag heller helt, så det kvittar. Lagom snyggt tänker du - vem anar sanningen?

Ska du till ZARA?

Jag älskar västar. Jag vill ha en pälsväst. Jag har köpt en svart pälsväst, men den är ful. Den kommer från Zaras barnavdelning och den är inte sådär fluffig som på bilden nedan (som pälsvästar ska vara) utan det ser bara ut som en stripig, ovårdad hund. Och den är låtsas. Fejk. Jag vet inte när jag ska hinna till Stockholm. Mitt livsschema är redan överbokat. Jag behöver en plan. Sen får jag inte glömma något heller.



Förresten. Statistisk sammanställning för samtliga blogginlägg: 2 utan choklad, 5 med choklad. 5 av 7 inlägg består delvis av choklad. (75% med det här inräknat). Bra att jag har slutat med choklad - för ett tag. Istället har jag ätit nästan en hel pepparkaksdeg. Jag måste köpa en ny, för det var Vickis.

Och vi har skrapat ihop lite till pengar till Kristna skolgruppens julprojekt!

Vi tar en


PAUS!

(jag känner att tiden går för ssssssnabbt)
(kafeterian har hunnit stänga innan jag har köpt någon choklad)

(eller fattat något avgörande beslut)
(sen har jag hört om relativitetsteorin - tiden går snabbare ibland)
(jag tror det är på morgnarna särskilt)


Det är choklad-december ju!

 
Det är en sak jag inte fattar. Alltså, vad är grejen med människor nu för tiden? De är så tråkiga. Jag tycker inte om att göra big deal av allting jämt. Kom vi går på café. Eller ge mig choklad! Jag får abstinens. Det är något konstig med december och choklad, och det är inte bara adventskalendern som gör det. Jag äter choklad hellre än mat. De spelar julsånger i skolan och jag hade tänkt räkna matte egentligen. Eller jag tänker det fortfarande. Jag tänker ganska mycket nu när jag pausar. Fast grejen är att man aldrig kan pausa, inte på riktigt. I så fall lever man bara i en låtsasvärld. Verkligheten är alltid bättre. De är därför jag ska gå och ringa tele2 nu för att det är fel på min räkning igen. Vad är deras problem? Bara det att jag ska hinna köpa en julklapp (och hinna hem emellan för jag har glömt money).

PS. Godissugen?

Du är snygg!

Det är alltid sådana där dagar när man sitter ensam hemma och funderar på om man ska plugga matte eller sitta lite framför datorn (alternativt betala mobilräkningen) som man känner sig jättesnygg. Typ som idag när jag har noll personer att vara snygg för. Är inte det ganska konstigt? Det är då ljuset är sämst, så att man ändå inte kan ta några snygga bilder. Och alla bara tror att man ljuger. Nej, inget vet ens - det är en hemlis!

Du är SNYGG SNYGG SNYGG va


At night


Jag älskar att vara vaken på natten. Jag blir aldrig trött, därför sover jag bara på morgnarna. Hela jag är en enda mix av egenskaper som egentligen inte passar ihop. Därför är det helt omöjligt för personlighetstesten att avgöra vilka yrke jag skulle kunna ha i framtiden. Det blir error i systemet. Det finns ingen smart kod för mig. Det är inte så enkelt. Tur att jag börjar tycka matte är kul igen såhär en vecka före nationella. Och tur att jag har sovmorgon så länge jag vill imorgon. Då kan jag duscha superlänge och äta megafrukost. Lalalala! Jag blir så glad när lyssnar på julsånger! Då spelar det ingen roll att jag har det lite knepigt nu. Jag tror jag har ett överskott på lyckohormoner för jag är helt proppfull av dem.

Jag är effektiv som vanligt

Nu har jag hållt mitt tal, spelat piano och sjungit lite julsånger (och råkat äta lite choklad = jättespeciellt tillfälle). Jag ska börja röra på mig. Min pianolektion börjar snart och direkt efter den ska jag åka racerbuss ner på stan, fika och dra på kören. Jag ska vara superdupersnabb och effektiv. Sen när jag äntligen kommer hem ska jag betala två räkningar. Ibland blir jag alldeles överväldigad av mig själv (dessutom tyckte annika att jag lät lite som blondinbella när jag snackade idag!). Jag vet inte vart jag ska ta vägen.

Nu har jag massa jullåtar i alla fall! Mihi


Vi börjar om

Jag åkte hem. På bussen kom jag på att mitt tal var sämst. (Därför skriver jag ett nytt nu). Jag köpte massor av choklad och nötter. Jag mår skit igen. För jag kan inte äta sånt. Då mår jag dåligt och jag hatar att må dåligt. Jag ska skriva regler så att jag kommer ihåg. När jag inte ätit nötter på en månad tänker jag "äsch det var väl inte så farligt - jag åt bara för mycket". Ibland är jag svart-vit, som i allt eller inget. Och det är ju nytt kyrkoår nu ju, i och med advent.

Cattis nya liv innebär:
- ingen choklad (bara mörk om det är ett superspeciellt tillfälle, och kanske jukalendern)
- inga nötter (min mage pallar inte)
- töntiga bakverk som jag varken tål eller tycker om ska jag inte äta för syns skull
- sluta köp kaffe på café (jag gillar det ändå inte)
- skaffa ett nytt jobb (okej jag ska ringa imorgon efter provet)
- skrapa ihop pengar till nytt träningskort! (min kropp är sjukt rastlös nu)
- boka frisörtid efter lucia (hoppas jag får någon lön bara)
- åk till secondhand och shoppa istället (jag har inte råd annars - och det är lite roligt)

- engagemang i kristna skolgruppen (det går bra nu alltså - sjukt roligt)
- fortsatt superplanering (matte inräknat)
- slut på ägg i maten (jag testar i alla fall - måste säga till mattanterna)

Jag mår fruktansvärt dåligt. Det känns som att jag ska spy.


Jag skriver tal



Jag sitter kvar i skolan och skriver mitt tal. Det är inget bra tal och jag orkar inte göra något bra idag. Särskilt inte när jag är superkissnödig och inte kan springa på toaletten och lämna alla grejer. Fast egentligen kan jag det, för ingen skulle ta något. Bra idé. Det är inte ens värt att pissa på sig. Jag vill gå på café och äta choklad!  Jag måste skaffa nytt jobb. Ring bara. De har julpyntat på vår skola. Det är jättefult. Jag fattar inte. Egentligen skulle de behöva hjälp, men jag har inte tid.

Jag ska åka hem och laga mat nu. Typ värma chicken kebab. Det är gott.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0