why so serious?

Vi målar våra ansikten i allvarlighetsmask och försöker tänka visa och förnuftiga tankar. Vi fångar oss själva och vår framtid i en trång kontrollbox. Vi strävar efter att uppfylla kriterierna i ett oskrivet, men ack så samhällskorrekt, framgångsdokument. Vi begränsar vår kreativitet och kväver vår verkliga potential. Vi vågar inte öppna ögonen helt, utan kisar för säkerhets skull (tror att vi är i ett solarium och att ljuset kommer stjäla vår syn). Vi saknar mod och vågar inte ens söka efter det.

Jag vill förstå mer. Jag vill se vad ni tänker. Jag vill bli vis. Men vad är det att vara vis? (Jag och Maria diskuterade det idag. Det är intressant.) Bara Gud har den fullständiga visheten. Och jag tror det finns falsk vishet som vi bedras av på grund av omständigheter, perspektiv och människor. Äkta vishet måste vara sann. (Nej jag tänkte inte återge alla våra tankar här).


jag fattar grejen.

Idag har jag gått Malmö runt för att hitta en skobutik för att byta ett par skor. Nu har jag köpt ett par förstora skor och lagt i ett par sulor i varje sko. Jag hoppas de inte kommer glappa. Men värre att inte kunna använda dem alls för att man får skavsår av att de är för tajta. Jag älskar skor. Det är nästan töntigt. Jag har framme skor jag gillar, fast det är helt fel säsong, för att jag inspireras av dem (eftersom de är så fina). Och min dröm är att ha en walk-in-closet där det är en hel vägg med skor - minst! Jag skulle inte ens behöva använda alla skor. Det räcker ibland med att de är fina att se på. Skor är konst.

Jag har upptäckt morgonmagi. Jag har fattat grejen med tidiga morgnar. Det är lika underbart som sena nätter, förutom att man faktiskt slipper ångest och stress över att man inte sover fast man borde. (På morgonen finns inga krav, särskilt inte när man är utvilad). Det känns faktiskt lite som en uppenbarelse, som en revolution i mitt liv. Wow - jag har sett något nytt. Detta var coolt. Har varit på ungdomsmöte nu på kvällen. Och det är dags att sova. Faktiskt. (Det är till och med sent)

Kontrollerad avslappning (funkar inte)

Jag klarar inte riktigt av att jobba kontrollerat under kontorsveckorna. Jag får typ ångest för att jag inte jobbar mer och intensivare. Känner mig sjukt stressad och lite som ett nervvrak. Helt instabil. När jag försöker slappna av och ta tid för mig själv blir det bara ytterligare ett stressmoment. Jag känner mig riktigt kass. Blir verkligen trött på mig själv för att jag inte kan chilla. Jag vill bara ha klart allt i god tid och äga kontrollen - omöjligt (därför får jag panik och hetsar mig själv). Borde nog gå och lägga mig nu så att jag kan springa i parken imorgon på morgonen. Jag vill, men ändå inte. (Jag önskar lite att det var varm vår nu så att jag kunde gå ut i mina nya converse och en mysig tröja och varm halssnodd (rundstickad halsduk - vad heter det egentligen?) och gå en lång promenad, prata oväsentligheter och varva ner). Andas. Det löser sig. Imorgon ska jag försöka strukturera upp dagen lite. Nu ska jag betala mobilräkningen, så att jag inte behöver oroa mig för den. (Jag har lekt lite med min header - okej, jag har prövat tålamodet i 2,5h. Det blev inte ens särskilt bra. Men jag har hört att förändring förnöjer. Därför.)


afrohår är grejen


Hej jag har varit på utbildning i Vallentuna och är nu åter hemma i Malmö med fixat afrohår (borde jag inte se ut så här jämt egentligen?). Imorgon börjar en intensiv kontorsvecka. Dags att satsa stenhårt igen! Jag har nya skitsnygga skor med megaplatå (förhoppningsvis tillåter ädret mig att använda dem snart) och godisförbud som nyårslöfte. Jag har haft ett  härligt jullov och en skön uppstart. Nu är det dags att spika rutinerna igen.


in och läs - galet va?

Vart var du för fem år sedan? Hur tänkte du för fem år edan? Vilka böcker skrevs och lästes? Hur såg H&Ms underklädeskampanj ut? Kolla! Den här tjejen har koll på hur det såg ut. Det är helt sick. LÄS HÄR. (you just have to)

vad är 80-tal?


(jag chillar hos Mary och det är nice.) 1980 - vad tänker ni då? (jag har ingen koll för jag levde inte då)


Chokladansiktsmask

Jag har badat och haft chokladansiktsmask. Det luktade gott och jag antar att det är bra för hyn. För några dagar sedan var jag på massage, eftersom jag fick det i julklapp. Vi har haft besök av kusinerna idag. Sjukt mysigt. Jag har godisförbud som nyårslöfte (har inte bestämt hur länge, men jag tycker det är ganska kul att ha). Ettan kommer hem imorgon på morgonen. Jag tänker. Jag vill läsa. Jag minns. Jag skriver. Jag vill skriva något bra. Jag funderar på vad jag vill göra i framtiden, på vad jag vill plugga. Jag vill lära mig mycket och har så många och stora drömmar. Imorgon ska jag prata med Bella.

Gott nytt år!


RSS 2.0