Min tankekarta

Ibland tänker jag att människor jag träffar ska fatta mitt livssituation på en gång och anpassa sig efter den. Eller jag önsketänker det. Jag är väl inte direkt ett lättläst pappersark utan baksida eller ett genomskinligt påskägg där alla kan se innehållet lätt som en plätt. Nej jag vet. Det skulle bara varit lättare om alla fattat utan att de visste. Eller om jag slapp ta på mig fel skor för att någon lånat mina. Ungefär så liksom.

Jag har lärt mig så mycket



Jag har fått reda på en sak. Om man är kvälls-/nattmänniska har man 26-timmarsdygn. Det är därför man aldrig är trött på kvällen när man borde sova (fast ibland funderar jag på om jag typ har 28- eller 30-timmarsdygn). Tänkte mest bara säga det. Något annat jag tänkte säga, eller göra, är att hylla min tid på Rimi (imorgon är det sista dagen). Jag har lärt mig mycket och breddat min horisont. Jag har börjat mäta intelligens i placering av äggkartonger. Ställer man de överst på en jättehög med frusna wokgrönsaker (som börjar tina och är jättehala) är man dum i huvudet. Om inte jag varit så observant och undersökt IQt på kunderna skulle jag kanske inte reflekterat över äggens placering i lika stor utsträckning, och därmed kanske inte räddat några ägg heller, vilket jag gjort. Jag har fått ganska snabba reflexer också. Många ställer sina 18 (exakt likadana) stora läskflaskor på rad. Varje gång bandet stannar (vilket det gör automatiskt) faller alla. ALLA. Och jag måste fånga dem. Därför har jag börjar lura avläsaren så jag låter en flaska stå kvar medan jag tar alla där bakom så att inte bandet rör sig (ingen fattar - jag bryr mig inte). Eventuellt är jag jättesnabb, så bandet inte hinner stanna. Jag har lärt mig att se hur många norska kronor man har i handen utan att sprida ut de utan bara hålla dem i en hög. Det är ganska coolt att man kan göra. Ibland blir jag irriterad. Tex om nån inte fattat grejen men påskartongen och skurit upp hela så alla påsar åker ut på golvet (ingen förstår problematiken - vet). Eller när kunderna säger efter att man slagit in allt och de dragit sitt kort "ja jag vill ta ut 200 också" utan att de fattar att man måste börja om. Okej jag blir ibland lite sur när alla sätter chipsen först så att jag måste sortera massa för att det inte ska bli smulpotatis på grund av all mjölk och glass som kommer efteråt, så småningom. Jag har hittat massa coola talkombinationer genom att lära mig koder, vilket är bra. (drygt när någon köper något med en kod jag inte kan!). Min plan har kvaddats förresten. Ofta någon orkade läsa ända hit (ändå har jag jättemkt mer att berätta). Jag är galet pep men i mitt hjärta är det värsta skumma känslomixen. Jag vill vara här jag vill hem jag vill resa jag vills stanna kvar fly bekymmer konfronteras på en gång springa in i framtiden och ovissheten skriva och läsa för mig själv utan att någon kan nå mig ute på en norsk ö om jag inte vill . äsch det blev en knasig monolog som vanligt. Jag skriver som jag vill va




halvnorsk och halvsvensk

Om fyra dagar är jag hemma. Jag har insett att jag kommer sakna Norge och Bergen. Jag vänjer mig så fort vid förändringar. Nu känns det jättekonstigt att jag ska lämna min släkthamn. Visst saknar jag Uppsala, men en del av mig vill stanna här. Värsta dubbel-feelingen jag har. Dessutom gillar jag jobbet, egentligen. Fast det beror mycket på vilka man jobbar tillsammans med. Ju-för-sig. All the singel ladies, now put your hands up! haha wo-o-oh-o-oh-o






(den sista bilden är från en av mina absoluta favvo-bloggar. kolla snygga ringen hon har - måste hitta såna fynd!)


i will survive!






Idag på jobbet mådde jag fett dåligt och jag övertygade mitt psyke att jag var dödssjuk och tänkte "stackars mig som inte kan jobba resten av veckan eftersom jag måste sjukskriva mig och isolera mig från omgivningen". Jag kom på att jag inte druckit kaffe på hela dagen, så jag tog en kopp och allt blev bra, Jag insåg att jag kommer få jobba de resterande fyra passen på Rimi trots allt. Nu mår jag bra och kommer sova ca 3 timmar max inatt, eftersom jag ska träna om en stund tror jag. Jag känner lite för att vara vaken hela natten, men jag vet att det är osmart då jag jobbar åtta timmar imorgon och inte vill ha massa fel i kassan. Förresten höll jag på att sälja en jättefisk för 7,80 kr en gång. Plus att jag sa till en kille att aubergine och sqash var samma sak (Sen när jag kom på missen avbröt jag mig själv och bara: "JAG SKOJADE BARA HEHE"). Han tyckte jag var dum i huvudet typ. Han och alla andra jag har gjort bort mig för. Men ser du ut som att jag bryr mig va? Na-ej.

PS. Jag vill jättegärna ha skorna på bilden DS.


oh yes!

Let's celebrate! (pop pop pop)








hej hej Uppsala! (saknar er)

Jag længtar hem. Jag ælskar att vara hær. Jag trivs superbra, men jag saknar Uppsala. Jag saknar alla underbara mænniskor i Uppsala. Jag vill køpa jordgubbar och sitta vid ån och prata. Jag vill springa runt på stan och køpa rea-klæder. Jag vill sitta i shorts på ett av alla cafés uteserveringar. Jag vill knyta knutar av vassgræs. Jag vill køpa pærlor i mysiga grændsbutiker och ligga på græsmattan och gøra armband med småsystrarna. Jag vill grilla och æta sallad med fetaost och oliver. Jag vill prata med favoritkompisarna och kolla på film. Jag vill se soluppgången. Jag vill cykla skitsnabbt på både dagen och natten. Jag vill vara impulsiv. Jag vill åka till Stockholm och shoppa. Jag vill sjunga och skratta på hemmaplan igen. Men istællet dansar jag hela nætterna och jobbar hela dagarna och studerar bibeln och skriver och tænker jættemycket och hænger med værlden bæsta slækt och norska supermænniskor. Jag ælskar att leva. Jag ælskar mitt liv. Jag har insett værdet. Fett vært.


Jag gillar hennes armband, men jag gillar inte milkshake.

Jämför livet i en metafor

Jag har varit i Norge i en månad nu. Vad är en månad? Som en fis i rymden eller en droppe i havet eller en såpbubbla av all såpa i världen som bara spricker innan man märker att den finns. Klent tänker ni kanske, men det är bara den bräckliga verkligheten säger bubblan som är borta nu. Inte borta - den har bara bytt aggregationsform. Men jag ska fortsätta vara i Norge ett tag till. Jag behöver inte ha dåligt samvete för att jag inte sover nu eftersom jag inte börjar jobba förrän klockan fyra imorgon. Det känns bra. Imorgon ska jag sova och springa. Helst skulle jag vilja springa en marathon i min egen verklighet med tusen låtar att sjunga med i. Jag skulle vinna överlägset mitt i natten, för alla sover och ingen anar takten. Energi har jag extremt mycket av just nu. Undrar just vart den energin egentligen kommer ifrån. Nu tänkte jag göra 45 armhävningar och sen kanske borsta tänderna. Jag ska sitta i min säng och skriva lite och läsa tror jag och tänka såklart som jag alltid gör. (Fast jag brukar ändra på mina planer jämt).


(Inspiration) let's go to war to make peace


Jag vill ha choklad

hej jag vill ha jættemørk choklad. Jag har abstinens. Nu ska jag snart gå och køpa lipsyl och sen ska jag promenera næstan i en timme till mina kusiner på bildøy. (heja Erlend!). och jag ska dansa med Linn. Det ær min plan. Sen brukar den alltid ændras på något vis. Hoppas Bella vill følja med. Allt ær jættebra och jobbet ær nice, fast det regnar nu. Dripp dropp dripp dropp.

Jag ær gladast!

Jag hatar att gå upp tidigt på morgonen. Nær jag går till jobbet tænker jag Jag vill inte jobba jag vill inte jobba jag vill inte jobba.  Sen tænker jag Jag vill verkligen inte jobba. Borde jag ha sagt att jag skulle jobbat 30 timmar i veckan istællet kanske? Jag går vidare och tænker Jag hatar morgnar mest i værlden tror jag. Jag ser helt pissed off ut med stirrøgon och halvdød attityd nær tanken sæger Ær det ovært att sjukskriva sig? Hur mycket pengar førlorar jag? Jag abryter mig sjælv Komigen Cattis, ær du en førlorare eller? Du måste tjæna pengar. Kæmpa då! Det ær rætt roligt på jobbet ændå. Jag har lært mig massa koder utantill och kollegorna ær gulliga. Nu ær jag lite sømnig. Men imorgon ær jag ledig før i Norge har alla butiker stængt på søndagarna. Bingo! (Ska læsa och skriva værlden bæsta text nu). Glad glad glad. Bara så. Jag mår bra!

Jag minns vad jag drømde inatt. Det var knas.

RSS 2.0