Skype hype


Hallå ska vi snacka på skype? (Haha det är så ni når mig nu för tiden). Jag älskar att skype finns. Förresten kommer jag nog inte köpa en iphone när min mobil dör. Jag behöver det inte. Det är svindyrt. Jag måste vara sparsam. Idag har jag köpt en klänning jag ska ha på ett bröllop när jag kommer hem till Sverige. Den kostade hundra spänn. (H&M är sjukt värt). Och så har jag köpt en jättefin väska som var på 70% rea. Farmor gillar massa av mina kläder. Det är roligt. Och jag ska få testa en jättegammal blus som hennes mamma hade. Hoppas den passar! Cool grej att ha asgamla kläder. Jag har fått min första lön! Det känns nice att ha pengar (även fast jag måste hålla på dem. Jag kan använda, om jag vill och det känns bra). Jag har köpt presenter. Det är så kul att köpa presenter. Det är roligt att ge personliga presenter. Hej jag tänker högt. Jag har haft en bra bra dag. Internet är pyttelite snabbare idag än igår. Jag är glad.

heja älskade Norge

The distance makes me strong. Långt borta från vardagsstress. Inga sociala krav. Jag gillar att vara social. Men just nu är det skönt att kunna välja bort det om jag vill. Det här är en annorlunda vardag. Det är sommar. Fast det känns inte som sommar. Det regnar massa och det är inte särskilt varmt. Jag hoppas det bli sol imorgon, för då är jag ledig. Jag ska på Sartor senter med Bella. Ska bli supermysigt. Jag älskar att vara i Norge. Fotbolls-VM är nice. Fotboll är nice. Mitt första starka fotbollsmatchminnet var när Norge vann med 2-1 över Brasilien 1998. Jag inser gång på gång hur nice livet är.


Tada!

Igår var det myspyskväll hos Ingais och Trond. I förrgår hade jag en skitdag. Jag var opepp, sliten och seg. Knepet är enkelt. Jag ber bara Gud om massa positiv energi och positiva tankar. Sen äger livet igen. Jag gillar verkligen att leva. Nu ska Ettan ut och springa och jag ska pysa iväg till jobbet. Imorgon är det söndag och då är jag fri! Tada!

"Så tänker jag nu, då jag ser tillbaka på detta dramatiska skeende med det lugn som tidsavståndet ger" (Jane Eyre är en bok i klass för sig).
Det är nice
Jag leker med mina framtidsdrömmar i tanken. Planerar, fantiserar. Det är nice. Min framtid är nice. Att leva är nice. Livet är nice. Nice. (Jag längtar framåt. Känner mig lite sliten. Vill sova egentligen).

Good luck


Jag har hört att ögonen avslöjar tankarna. Jag kan hitta mina borttappade solbrillor nu när jag är i Norge. Så kan jag gömma mina tankar bakom dem. Om jag vill - vill jag jo det vill jag väl eller vill jag inte. Another good day. All days are good (in some way). There's something good in every day. I like the good way. Be good. Speak good. Think good. Wish good. Good luck.

Massa grattis till min favorit-Deb också!

tiden på en fredagDet är nattöppet på Sartor senter idag. Jag jobbar kväll och har inga pengar, så jag skippar nog att dra dit, även fast det lockar. Känns konstigt att jag nästan varit här i två hela veckor redan. Om fem veckor flyger jag tillbaka. Tiden går snabbt och långsamt på samma gång. Det är konstigt. Fly high dreamer you'll be a winner

Jag måste gå upp och byta kläder. Börjar jobba klockan fem. Hallå jag har ett jättecoolt projekt på gång. Jag hoppas det blir bra. Och jag ska börja rita igen också. Jag tror aldrig jag kommer sluta att lära mig saker. Man kan aldrig bli perfekt och aldrig fullärd. Samma sak. hej hej hallå (ventilera försöka fatta tankarna - det hjälper att säga högt till någon som man lyssnar och litar på. ska prata med deb ikväll. känns bra. jag längtar)

Tänk att chockas av dig själv

Tänk om du gick i sömnen. Tänk om du gjorde massa som du inte visste. Tänk om du byggde väldiga, kanske storslagna, byggnader utan att veta om det. Tänk om du skapat konstverk av yttersta världsklass i hemlighet, till och med för dig själv. Vissa skulle kalla det självbedrägeri, andra förnekelse. Men hur kan man förneka det man inte vet? Hur kan man bedra sig själv omedvetet (och ofrivilligt)? Tänk att sedan springa rätt in i en byggnad du inser att du själv åstadkommit eller bländas av ett konstverk du själv är skapare av. Tänk vilken chock. Tänk. Tänka. Tänkare.


the best people


hello you, one of the best people. i know you're thinking the most genius thoughts.

tankespelet leker med mig

Jag är i ett underbart mood! Fantastiskt! Inspiration finner jag i allt. Kreativitet och skaparglädje fyller min vardag. Idéerna är nästan lika många som mina tankeämnen. Drömmarna växer och frodas. Jag läser mycket och får underliga perspektiv på saker och ting. Annorlunda tankegångar, men säkerligen utvecklande och lärorika - sådan är min övertygelse. (Känner mig lite som en konstnär eller en författare eller poet). (Jag gillar allt i livet. Jag uppskattar verkligen att jobba, och sitta i kassan!)

Det nästan ingen natt här borta förresten. Det blir mörkt efter midnatt och ljust bara några, typ tre-fyra, timmar senare. Jag minns förra våren när jag satt vid köksbordet hemma i Salabacke och såg dagen vakna och natten försvinna innan jag hunnit gå och lägga mig. Jag var hungrig för en stund sedan, men jag kände inte för att leta upp något att äta, eller egentligen ville jag bara inte resa på mig. Lathet har nu resulterat i en somnad hunger. Visserligen skönt - nu slipper jag ju lägga energi på intag av föda. Kroppen vill inte varva ner. Jag har inte lust att sova (som så många gånger annars). Jag vet att jag borde passa på att sova bra nu när jag är ledig (jobbar inte imorgon heller). (Hoppas någon väcker mig)


Bör du bomsäkert veta vad du tänker och vill? (Måste du alltid ha en aning om vart du är på väg kanske?) Är det inte att ställa höga krav? Dramatisera mera! Och låt ingen kontrollera dig. Vad hände med vinnaren då? Åh en förlustsvit är också en vinst när du ser det ur ett nytt ljus. Det gäller bara att förstå mer och mer och mer och mer. Just när du kanske inte greppar någonting alls. Fånga stilettklacken på sin spets och vässa den med silverpennvässaren. Känsla segrar vissa gånger över förståndet. Du kommer aldrig förstå allt. Därför godkänns fullkomlig ignorans och ansiktsuttryck målade i vitblank likgiltighetsfärg. Ingenting gör väl det! Spela du dina brickor och briljera på spelplanen och räkna din rikedom i egen erfarnhet och den kunskap du sammanvävt ditt livsmantel med (ingen äcklig spindelväv - o nej).

a nice day

“Say, Pooh, why aren’t you busy,” I said.
“Because it’s a nice day,” said Pooh.
“Yes, but ——”
“Why ruin it?” he said.
“But you could be doing something Important,” I said.
“I am,” said Pooh.
“Oh? Doing what?”
“Listening,” he said.
“Listening to what?”
“To the birds. And that squirrel over there.”
“What are they saying?” I asked.
“That it’s a nice day,” said Pooh.
“But you know that already,” I said.
“Yes, but it’s always good to hear that somebody else thinks so, too,” he replied.

just be happy


jeg er fri


och jag är verkligen sugen på choklad. Idag är jag ledig, eller fri, som man säger på norska. Borde börja säga det istället. Idag är jag fri! Fri! Frihet!

lyckodag 1

Igår slapp jag sitta i kassan helt och hållet. Jag packade bara upp varor och sånt. Jag bestämde att varje dag jag slipper sitta i kassan ska bli en lyckodag. Jag har 33 jobbdagar kvar. Och massa härliga chilldagar och massa ledighet. Man jobbar åtta timmar liksom. Resten av dagen är man ledig. Tada! Jag har fastnat i lästräsket. Jag vill verkligen läsa läsa läsa hela tiden nu. Börjat söka balans i tillvaron igen. Jag går och lägger mig tidigt och får en lång skön morgon istället. Glömmer hur skönt det är så fort, och det är inte som att jag har dåligt minne. Usch mitt snabbkaffe blev för svagt. Och jag tog för mycket frukost. Jag är dömätt. Jag gillar att leva. Jag gillar att vara här. Tänk vilket jobb jag har också! Tänk att inte kunna handla. Jag älskar att handla. Måste gå coh borsta tänderna. Hej hej hej

måndag gadnåm


Kasta tärningen och du ser en ny sida. Kanske simpelt, kanske inte. Om man kisar ser man inte vad tärningen visar och då tror man det blir precis det man alltid får. Och då ser man samma sida. Och då bryr man sig inte om att kolla efter. Och man står där och får chansa stegen och har ingen aning om vad tärningen egentligen berättar. Man vill kanske inte ens veta. Eller så vill man det. Imorgon ska jag jobba i matbutik igen. Och kan hända jag skriver berättelser på kvitton igen. Tillslut har jag en svensk kvittobok skriver på norska kvitton. Igår var det svensk nationaldag. Jag firade den inte. Och jag var i Norge. Jag är i Norge. Fortfarande. Solen skiner men jag sitter ändå inne. Det kvittar om jag är blekfis - jag vet inte varför jag inte bryr mig när alla andra dyrkar solljusets effekter. (Jag tackar inte nej till effekterna, jag orkar bara inte sträva efter resutatet)

Hi summer! Wave!


Sommar sommar sommar sommar sommar. Jag har varit sjukis, men jag är pepp. Jag åker till Norge nu typ. 7 veckor där. Sen har jag några nice oplanerade veckor. Mycket rum för impulivitet. I put my high heels on and see how it goes. Sweet. Måste kuta. Maybe we can boogie! Hello goodbye.

RSS 2.0