att flyga

Det hade varit skönt att slippa lära av sina misstag. Att hoppa över misstagsdelen och bara lära menar jag. Men det kommer man alltid på i efterhand.


Ibland handlar det om att flyga. Kanske om att våga lyfta. Eller att landa.

HEJ


att leva och inte vara död

Tror ni jag dör bara för att jag inte hänger vid datorskärmen tror ni helt fel. Jag lever minst lika mycket som vanligt. Eller lite mer bestämt. Just nu är jag visserligen lite småsjuk. Och då skulle man kunna säga att man inte lika mycket levande som när man är frisk. Eller kan man säga det? För, alltså, vi är ju hela tiden nära döden. Jag menar, om man åker bil kan man krocka och dö, trots att man är fullt frisk och inte gör ett dugg fel. Om man är sjuk chillar man oftast mer. Och då borde man nästan vara längre från döden än vanligt. I alla fall om man inte är jättesjuk. Människor idag dör inte av en simpel förkylning, vanligtvis. Mycket intressant. Detta gav mig en idé. Måste skriva upp i min idébok. (Om jag lyckas med detta projekt blir det fantastiskt). (Och på tal om projekt vill jag verkligen läsa en kurs i poesi snart nu. jag vill jag vill vill).


Imorgon flyttar jag till gamlis hörni. Mina kläder har flyttat dit före mig.

Det ska vara snyggt att handla


Kolla vilken snygg kundvagn jag såg på ICA! Så ska det se ut. Att köra svarta vagnar vore att höja butiksbesöket till en helt ny nivå. Och jag som redan gillar att handla, även fast korgar och vagnar inte är tiptop. (En annan höjdare är de där mindre kundvagnarna. De man slipper böja sig jättelångt ner för att lägga ner grejer i. Sjukt värda).

00:00

Dagens ord är ganska givet: chilla. Det finns visserligen, mest troligt, inte med i svenska akademins ordlexikon. Men för mig är det ett av de viktigaste orden som existerar. Så vare sig det är korrekt eller inte idag är dess existens ett faktum. Det har idag varit ledord för mig och Ettan. Jag har för övrigt haft ännu en superskön dag. Jättelång frukost med massa skön läsning. Jag och Lina dansade i spöregnet. Det var sjukt roligt. Vi blev verkligen superblöta. Jag älskar regn. Särskilt sommarregn. Det är så ovärt att frysa. Jag hatar att frysa. Sen drog jag och Ettan till stan. Gled runt i butikerna utan stresshets. Så skönt. Sen gick vi till centralbadet och simmade (minst) 50 längder (vi var lite oeniga om antalet. Ettan menade att det var åtminstone 52). Sen tog vi en burgare på mcdonald's och chillade vidare på stan. Efter det drog vi till Gränby centrum (måste dit igen för hann inte med så mycket). Där träffade vi mamma och Lina. Skjuts hem! Sweet. Så hela kvällen har jag myst och ätit jordgubbar och socialiserat och sorterat alla mina bilder och tömt mobilens minneskort. Åh vad jag gillar oväsentligheter. Som om någon bryr sig om att jag har sorterat bilder. Känslan efter att ha fixat det är i alla fall väldigt nice! 00:00 - nu får man önska sig nåt! (Jag tror jag ska gå ner och göra te. Grönt te. Jag gillar bara grönt te. Annars röstar jag stenhårt på kaffe. Kaffe är bäst)

Dåligt blir bra - balansera!


Bara för att en dag är dålig betyder det inte att den kan bli bra. Det handlar helt enkelt om man har lust att vända på tillvaron. Inga superknep som krävs. Jag blir knasig om jag är ensam för mycket. Har jag insett. Jag har insett det förut. Men påmindes idag. Jag var ensam halva dagen. Det är skönt att vara ensam. Jag älskar det. Men, det måste vara vid rätt tillfällen. Ibland blir man bara snurrig och målar in sig själv i underliga tankegångar. Då kan man läsa ordspråksboken. Jag vill bli vis. Och gissa om det är mycket vist man hittar där eller! Fantastisk bok. Definitivt en av favoriterna i bibeln. Pepp igen - ja det är jag. Jag köpte en bikini för 30 kronor idag. Kapa. Fast nu räcker det med kap för ett tag. Men jag behöver köpa pennor, tandkräm, tandborste (jag har fått jättefina tandborstfodral från deb) och en kalender. Sen är det bara att tuta och köra.

Dagens ord är balans. Jag älskar ord. Dagens ord är en rolig grej. Tänk vad många sköna ord man samlar på sig! Jag ska skriva in i fina boken.

HOPE

we've been driving so fast, let's slow down and just roll


Idag har det varit ännu en bra dag. Nice. Mamma gav mig kärlekskaffe i en fin cylinderformad plåtburk. Jag blev väldigt glad. Jag tror jag undervärderar min egen uppskattning när det gäller gåvor. Typ som det är häftigt att inte vara särskilt förtjust i att få presenter. Jag älskar att ge presenter. Och jag gillar att få. Fast ibland är det svårt att uttrycka sin uppskattning. Jag skulle inte vilja få presenter varje dag. Jag gillar att överraskas. Otippade och oförväntade presenter äger. Jag har köpt en fransk poesibok. Och fyndat.  Mitt nya favoritord är hopp. Tid och hopp. Jag skriver i min fina bruna bok. Där skriver jag fina ord till exempel. Och klistrar in bilder och annat mysigt. Pyssellådan har jag sorterat i också. Och köpt ny anteckningsbok.

Jag får panik om jag planerar mer än ett år framåt i tiden. Jag lever kanske för mycket i nuet ibland. Lite kanske ja. Men jag förstår framtiden. Jag längtar efter att kunna tömma alla mina kartonger och äntligen få låta alla mina grejer leva lite av mitt liv. Jag vill måla allt vitt. Jag skulle kunna ha på mig mina gamla baggiejeans och en skön sportbh. Det skulle kunna vara sommar. Jag skulle kunna bo på fjärde våningen och dricka grönt te på min balkong i solnedgången. Men inte nu. Inte än. Sen. Sen när jag gjort allt det andra. Allt det som ingår i Guds plan. Jag beundrar och förundras över alla superchill människor. De som bara knyter skorna och landar på en gång. Jag har många idéer och drömmar, men ingen fast plan och ingen verklig vetskap om framtiden. Jag vet bara att jag vill att det ska bli enligt Guds vilja. Så han lär guida mig vidare. Och jag trivs med sättet han gör det på nu. Det funkar bra. Bra för mig.

(quittin's out of the question oh)

L is for Life


Kaffe, böcker, cykel, fika, sommar, tid, sol, tanke, färg, drömmar, önskningar, framtid, idéer, kreativitet, spänning, förändring, spontanitet, frihet, skratt, skor, museum, piano, anteckningsböcker - dagbok, verklighet, fantasi, färg, svart, värme, musik, stad, kläder, butiker, rea, distraktion, leenden, vattenflaskor, system, plåtburkar, smycken, tålamod, ring, kravlöshet, lugn, tid, sms, känsla, insikt, beslut, vishet, Gud, bön, fokus, silvertejp, bikini, fötter, high five, skönhet, hår, erbjudanden, ungdom, styrka, vilja, planering, hopp (om man hoppar får man bra skelett - det har mamma sagt). Allt är så nice nu. Ingen stress. Bara frid och lyckoframtid. det löser sig det gör det alltid det kommer fixa sig till slut så brukar allt bli

kreativ - o ja

Jag skulle kunna droppa en skön metafor. (Förmodligen skulle ingen fatta grejen). Ge mig ett ord, vad som helst, och jag vänder det ut och in, bak och fram och plötsligt tycker jag det är superhäftigt och att jag precis skapat en metafor av perfektionsmått. Himlen är äntligen blå igen och jag ska strax ner på stan. Livet är mycket. Jag har många drömmar och många tankar. Och jag har kommit till större insikt. Sådant är bra. Att leva är bra. Gud är bäst. Ingen protest. Och mitt favoritord just nu är tid.

(En höna ger bort sina ägg. En gris ger bort hela sig själv. Båda blir mat.)

timeRSS 2.0