My story's behind

You don't know my story. Cyklar har inte backspeglar fast de rullar på bilvägarna mitt i farligheten. De kan gå sönder och krossas så lätt, men ser inget de inte vill. De behöver inte spegla ögonen i det förflutna. Fast alla måste ändå vända sig om någon gång - tillslut, och kika. Som om vi glömmer. Världen vi cyklar förbi suddas inte.

(all we need is a candle light and a song - juste, kom ihåg att vi ska släcka alla lampor halv nio ikväll). (Brandrisken borde öka när alla har tända ljus).


I know you still care for me

Årstidsskiftet är som en extremt utdragen semifinal i elitserieslutspelet i ishockey. Det är som att domaren lägger på förlängning efter förlängning, fast han inte får egentligen. Eller ingen kan väl säga att han inte får, eftersom det är han som bestämmer. Domaren bestämmer reglerna. Det spelar ingen roll om man vägrar acceptera en förlust när domaren har slagit fast det. Det går inte att ändra på. Vi behöver en superhjälte som kan avgöra någon gång. För vi vill inte ha snö när vi tror våren har kommit. Vi vill inte frysa längre.

Det blåste massor i Stockholm idag (jag köpte en present till ettan fast hon inte fyller år förrän om knappa två månader). Jag kom dit innan alla butiker öppnat. Så jag strosade runt i en timme. Det var kallt, men jag gillar staden jättemycket. Jag skulle faktiskt kunna tänka mig att bo där. Ganska gärna faktiskt. Jag hittade massor av fina hus. Men jag gillar min cykelstad också fast den inte är så stor. Och så tyker jag om att gå i affärer med Mary. Och sen snöade det här hemma på kvällen. Då mådde jag illa. Jag drack en liter cola, fast kolsyra är äckligt för jag har hört att det är bra om man är magsjuk och jag tänkte varför inte för säkerhetsskull är det bra, och åt mycket mat ändå. Jag jobbade hur mycket som helst med projektarbetet. Känns skitbra. Sen kom Macke och Micke och vi drog till McDonald's och träffade människor och käkade och.

PS. Det är någon som tänker på mig jämt för jag ser alltid såna sifferkombinationer. Ni vet typ 23:23. (Jag har redan sagt det här förut tror jag). Egentligen tänkte jag mest på vem den andra var. Jag tror jag vet. Sak nummer 3 (minst) som känns bra bara sådär nu på ögonblicket. Jag ska sova.

My bike and I

Jag cyklade till stan idag och köpte en väska. Och det blåste vårluft och vägarna var torra. Hoppas jag kan cykla till skolan imorgon. Jag tycker om min röda cykel, fast den är lite trasig. Spring spring spring is in the air. La-la-la-la. Let it go - with the snow! Right? Drop drop drop drop drop it. Man tänker släpp det bara - lätt som en plätt!


En bok flera böcker i en bokhylla

Skit. Jag glömde. Dessutom borde sova. Måste vakna om fyra timmar (men jag vill inte blunda nu). Jag har i alla fall läst första Twilight-boken. Den var jättebra och jag kom plötsligt på varför jag var en läslus när jag var liten. Egentligen skulle jag vilja bli en igen. Jag älskar den där bubblan jag får krypa in i när jag vill. Leka tankespel i en annan värld, utan att någon ser. Dessutom blir jag inspirerad och fascinerad av språk och ord och menigar och bokstäver och. Vart finns alla bra böcker? (Dumt att jag inte får låna på stadsbibblan längre på grund av min skuld - det blir så dyrt att köpa böcker). Jag älskar böcker. När jag blir stor vill jag ha ett bibliotek eller en hel vägg med böcker. Då är det bäst att jag börjar leta efter dem nu. Faktiskt värt att lägga pengarna på böcker. Man borde nästan köpa alla böcker som betytt mycket för en, som man inte äger, faktiskt. Nej, ska borsta tänderna. Jag har i alla fall jobbat på projektarbetet och det är ju bra. (Lång skoldag imorgon och de dagarna brukar bli bäst).


The picture is drawn. (You're not even on. Because you're gone).

Jag växer

Man slutar aldrig växa. Jag slutar aldrig växa. Just nu känns det som att jag växer inifrån och mitt hjärta nästan lyckoexploderar. Jag är så tacksam. Nåden är varje morgon ny. Känns bra med tanke på att vi kör möte klockan åtta på måndag morgon. Om jag somnar nu får jag sova länge och snabbt möte en ny nådedag. Bra! Då ska jag bara läsa lite först. Jag har lärt mig så mycket. OH HAPPY DAY! Fett bra! Styrka! (jag växer som människa och i min relation till Gud och andra människor. BÄST)


Vattenmoln som faller ner

Ingen kom till lektionen. Därför fick jag göra provet och jag hade inte pluggat. Jag kunde ingenting, så jag skrev en sång som jag lärde mig när jag var liten. "Vattenmoln som faller ner som regn och snö som smälter. Rinner i snabba bäckar som porlar, glider fram i älv och flod. Vilar i en blank sjö eller gungar ut i havet. Solen värmer hav och sjöar, luften stiger upp mot himlen och bildar vattenmoln! (som faller ner...)". Frågorna om vattnets kretslopp var så konstiga. Tänkte det var lättast att bara skriva sången. Geografilärare: "Hur gick det?" Jag: "Dåligt. Jag kunde ingenting". Geografilärare: "Jag ser det". Palla att det kanske sänker mitt betyg. Piss. Nej, men det löser sig. Det gör det alltid. Det kommer fixa sig till slut. Det gör det jämt ju. (Det är något med sånger idag alltså - som om det inte alltid är det).


(venne. gillade bara bilden. nu ska jag gå och måla kubistiskt. hejdå).

När jag blir stor


Nu har jag hittat det! Såhär vill jag bo när jag blir stor. Det här är min dröm. Det är som halva bilden av min hemlighet. Jag behöver inte bli jättestor ens. Ganska snart skulle gå bra. Det gör inget om det inte funkar heller. Jag har ändå flera reservdrömmar. Jag vet andra utbildningar och jobb och sånt som är bra. Jag kom på en grej idag till exempel.

Fast det är några saker jag fortfarande inte har kommit på. Men jag hörde en sång en gång, ganska nyss, idag faktiskt. Tänkte bara säga det. För det kanske är sant som hon säger. Snart är det torsdag och sen är det fredag och sen är det helg. Paulina har i alla fall varit på besök idag och jag har sprungit intervaller på gymmet (hoppas jag får träningsvärk). Vi fick koffeintabletter på biologin så vi skrattade massa. Projektarbetet imorgon YES

Vad sa DU?


Nej, jag tänkte bara.

Jag har tappat en timme

Jag fattar inte att klockan är tio. Jag måste ha tappat en timme på vägen. (missade hela lektioner - skumt). (Någonstans mellan 7 och 10 på morgonen).

Kom i alla fall på en grej igår. Om jag inte är superuppbokad och jätteaktiv och har en massa att göra blir jag alldeles förslappad och tycker allt är skitjobbigt. Jag behöver tempo och press för att jag ska må bra. Igår blev det skitmycket att fixa på en gång och huxflux satte jag mig ner mitt i farten och mådde jättebra. Det gör knappt ont i bröstet längre. I'm back. Hellre för mycket än för lite va? Come on let's go! So, sink or swim - I'm diving in.

Det var förra kapitlet


Förut tänkte jag
: Lidl är ganska nära och jag har faktiskt aldrig varit där. Så, därför gick jag dit . Det var sämst. Visst, jag känner mig som en tönt när jag säger att det var ofräscht och scab. Men vad är grejen med att priser jag hade koll på låg på samma nivå som Willys? Willys är bra. Det känns som Lidl går runt på att folk tror att allt är supermegabilligt. Fast hade Willys varit det sämsta hade väl färre velat handla där (läs vidare och se mitt mittemellanresonemang). Jag har kommit på svensktanken. Man står på ICA och ska välja märke på typ skinkan. Alternativ 1: Lönneberga (eller något annat märke som specialiserat sig på produkten) som är dyrast, Alternativ 2: ICAs lite billigare, Alternativ 3: Euroshopper billigast. Vad köper man? Man bara, finanskris vi måste spara pengar, kan inte ta det dyraste och så köper man ICAs egen mittemellan och alldeles lagom. För det är okej att köpa ICAs. (En gång köpte jag faktiskt Eldorados hamburgare och det var det vidrigaste jag ätit). Heja Sverige! Det är därför det är okej att handla på Willys, för ingen tror det är billigast. Jag vill äta något. Bara för att jag pratar om mat. Palla att jag tänkte tvätta imorgon men tiden har sprungit ifrån mig. Skippa skolan kanske va?

Det är så lätt när man har humörsvängningar. Jag menar, just nu på sekunden bryr jag mig inte ett skit för jag har bläddrat vidare. Jag är tusen färger på samma gång. Är du med? Och jag blir så arg när jag åker buss och alla stirrar på mig och det gör skitont att bära pissväskan och det är smärta att öppna dörren och då tycker jag synd om alla gamlingar som har ont hela tiden när jag bara haft det i en och en halv vecka. Igår natt tänkte jag på något jättekonstigt. Jag minns bara inte vad det var - borde skrivit upp. En rolig grej till med siffror har jag kommit på också, men jag ska inte skriva här, för ingen fattar eller orkar läsa ändå. (som om någon ens kommit hit). Norge i sommar i alla fall och det gillar jag.


RSS 2.0