Boken

Har läst en bok. Läst klart en bok som var sjukt bra. Lätt en absolut favorit. Egentligen färdig för länge sen. Stängde boken flera gånger, men storyn var så bra att öppnade boken igen. Och stängde. Och öppnade. Och stängde. Och öppnade. Flera gånger. Sedan stängde boken och ställde i bokhyllan. När boken står i bokhyllan har två val. Kan kolla på boken och bli ledsen för att vill läsa den bra berättelsen igen. Eller kan kolla på boken och tänka på hur bra den var och bli glad för att den är och för allt lärt av den. Hejdå superboken.


The WINNER takes it all

Jag har en dröm, en framtidsdröm. Den känns verklig igen. Plötsligt känns det så sjukt värt att kämpa. Ungefär som när man får adrenalinkick under en innebandymatch. Man tänker typ "nu kör vi!" och "jag måste vinna". Jag har alltid varit en tävlingsmänniska, och en vinnare. Jag hatar att förlora. Därför tänker jag inte förlora. Jag tänker vinna. Jag ska vinna. Satsa hundra procent. Lätt.


hej-hejhej-hej drömmare. jag älskar mitt liv. jag jobbar och hänger i uppsala. underbart att träffa alla människor här. jag blir så glad av dem. jag älskar min familj. jag älskar mina vänner. jag är lycklig. jag mår bra. lalala. hej-hej


hej hej uppsala

Jag vill ha en systemkamera, men jag vet inte vad för någon jag ska köpa. (det känns ovant att inte sova - jag är helt off)

så tänkte hon

hon sa rör mig inte. kom inte närmare. hon tänkte jag skapar en egen levnadsbubbla och tar ingen skit. jag låter smutsen rinna av och skrubbas bort av diskmedel. hon tänkte låtsas som att det inte sved när det kom skum i ögonen. hon blev sur. hon ville gömma sig. men hon kunde inte. hon stod mitt bland alla människor, fångad av måsten och krav. bara en paus sa hon. du har inte tid sa omgivningen. då sprang hon för hon ville inte ta skiten bara för att hon var starkast

Tänkte kul att skrivaJag längtar tills jag hinner skriva. Att skriva är en konst. Typ som att måla. Och ta kort. Jag vill måla också. Och ta kort. Men mest skriva. Jag kanske ska köpa en kamera. Jag vill ha alfapet också (spelet ni vet). (och en termos så att jag kan ta med mig kaffe på resorna). (bara på tal om resa måste jag nog gå och lägga mig nu eftersom jag ska upp tidigt imorgon och rulla bilen mot älmhult). Läs bilden igen. Texten är coolt inkorekt.

jag önskar mig en systemkamera


fly high winner

FAME! I'm gonna live forever. I'm gonna learn how to fly - high! Jag är galet inspirerad och önskar jag inte behövde gå upp tidigt imorgon och tvätta. Jag vill vara uppe hela natten och läsa och skriva och skapa. Jag vill också flöda i kreativitet på en konstskola. Jag vill lära mig dansa, men imorgon ska jag springa i alla fall. Och gå på IKEA. När jag kommer till Uppsala ska jag vara vaken långt in på småtimmarna och skriva. Sedan ska jag sova tills jag vaknar och ligga kvar i sängen och halvdrömma och tänka. Jag vill inte gå och lägga mig nu. FLY HIGH!


jag älskar att springa

jag älskar att springa. då känner jag mig fri och stark. jag vill alltid springa. äntligen har jag kommit igång igen. jag har saknat det. nu ska jag springa kontrollerat så att jag kan fortsätta och inte spåra ur som vanligt. men jag ska sova, för imorgon ska jag resa.

09.10.11

Idag är det ett coolt datum: 09.10.11. Jag gillar Jane Austen. Och Virgina Woolf. Jag borde köpa lite böcker. Kanske kan hitta second hand. Jag tycker om gamla böcker. Jag har sett den långa Pride and prejudice (asbra) och jag har sett Fame (sjukt inspirerande). Jag stickar. Jag älskar att skriva. Jag skulle vilja bo i en lägenhet högt upp med en balkong som har svarta snirkligheter och bibliotek (eller en bokhylla som sträcker sig typ till taket och täcker en hel vägg fylld med massor av böcker) och jag vill mixa stilrent med charmigt bohemskt, sterilt med malplacerade föremål. Jag vill ha gammeldags och splitternytt. Jag vill ha superblank metall och sliten sammet. Jag vill ha en mysig soffa. Jag kanske vill ha växter, men helst såna som inte behöver vattnas, annars måste jag köpa nya så ofta och jag kommer inte att ha tid (eller så kommer jag glömma bort) och det kommer stå döda fulbruna växter som pajar stämningen. Jag vill ha supersystem där allting har en rätt plats och avslappnat där ingen kräver att du gör något du inte känner för eller känner för att bestämma dig för att känna för. Jag vill se människor när jag tittar ut genom fönstret. Jag vill ha en walk-in-closet och massor av skor. Jag vill ha fina skrivböcker och pennor. Jag vill springa i parken alldeles nära och resa med en fin resvecka. Jag vill gå på café och prata. Jag vill tänka och le. Jag vill lösa suduko och räkna matte och bli smartare och tänka på kemiska föreningsbenämningar. Det spelar ingen roll vart jag är. Jag kommer alltid lyckas göra min vardag till en slags halvidyll som tagen ur en drömfilm.
Let's have fun and run

Bara för att jag alltid är, och ska vara, så sjukt pepp känns det ibland bra att vara tjurig. Det finns stunder, typ som igår natt när vi kom hem från växjö vid tvåtiden helt slutkörda efter en intensiv resvecka, när jag gör småsaker jättestora och bara vill bryta det vanliga cattis-mönstret för sakens skull. Då kan det kännas skönt att vara smygbitter och leka med känslan just för att allt i mitt liv egentligen skriker emot sinnesstämningen jag iklär mig. När allt är  perfekt kan man alltid rubba något för spänningens skull.

Idag sprang jag för första gången på länge. Och jag älskar det (fortfarande)

Jag är lyckligast

Jag är i Bromölla med Amanda. Jag är sjukt lycklig. Det känns nästan som att jag ska spricka inifrån. Vi har träffat en helt underbar familj. Är så välsignad av Gud att det är stört. Idag fick jag och Amanda plocka på oss precis vad vi ville i en församlings second hand-butik till exempel. Träffar människor som är sådana otroliga förebilder och verkligen lever nära Gud och tjänar honom helhjärtat. NG förändrar verkligen mitt liv. GUD ÄR STOR! När jag är glad och lycklig är jag verkligen världen gladaste och världens lyckligaste. På riktigt. Det känns som att mitt hjärta ska spricka. Jag är så tacksam!

I like it upside down

Some say that I'm on the run
I say it's time for some action
(Yes it is)
I'll have my high and my lows
I guess it's just how my life goes
I always shower to long
And make my coffee to strong
My mother says I'm a lonley one
Can't make this story to long
Take my hand I'll be gone
(Gotta be gone, be gone)

I won't turn my life around
Cause I like it upside down

Nu är jag med!

Jag är med i leken. Jag fattar grejen. Jag är så sjukt inspirerad. Helst av allt skulle jag bara vilja skriva en hel bok nu på momangen. Och varför inte tänker ni. Det tänker jag också. Jag försöker skapa balans och sova mycket som alla andra, men det är inte så lätt när man är en passionerad människa i värsta flowet. Är ni med? Äntligen är jag med. Jag är pepp. Pepp-pepp-peppa pepparkakor när det blir jullov. Jag har tio tusen idéer i mitt huvud. Jag vet vad jag vill. Det är väldigt mycket. Hur kan man vara så mycket på en och samma gång? Nu ska jag skriva istället. Men jag säger fame. Jag åt sushi  det var gott.

intensivt perspektivbyte typ

Jag var i Uppsala på utbildning. Jag cyklade i höstkylan på min röda cykel. Allt fanns kvar (som om det skulle ha förändrats på en månad liksom). Det känns fortfarande som mitt hem, välbekant och tryggt, men mitt liv är så annorlunda än när jag bodde där. Jag kan inte gömma mig under täcket i mitt rum och öppna ögonen när jag känner för det och låtsas som ingenting spelar roll och att min värld inte rör sig. När jag rullar in i Malmö ler jag, för jag känner mig hemma här. Tiden är konstigt och livsdagarna har förändrats radikalt. Jag älskar hur det växlar och hur jag hoppar från sammanhang till sammanhang och snurrar runt skumma omständigheter. Jag gillar bubblor och världsbilder och nya perspektiv. Jag gillar mitt liv liksom. Det svänger och känns lite som Gröna Lund - tänk extreme blandat med tilten och insane. Nu ska jag äta lax. Det är gott.


RSS 2.0